Младежи за социална промяна и включване
Сдружение Надежда за нас - 2008
Нашият канал в YouTube https://www.facebook.com/associationhopeforus
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
e-mail: office@hopeforus.net
0897/ 961- 750

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!


IBAN BG17 FINV9150 1204 424 667 ,  BIC  FINVBGSF


 

През септември 2018 нашият екип стартира проект „Социално предприятие за биокозметика “ към сдружение Надежда за нас-2008“ финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020 BG05M9OP001-2.010 “Развитие на социалното предприемачество“ МИНИСТЕРСТВО

През септември 2018 нашият екип стартира проект „Социално предприятие за биокозметика “ към сдружение Надежда за нас-2008“ финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020 BG05M9OP001-2.010 “Развитие на социалното предприемачество“ МИНИСТЕРСТВО

Повече за През септември 2018 нашият екип стартира проект „Социално предприятие за биокозметика “ към сдружение Надежда за нас-2008“ финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020 BG05M9OP001-2.010 “Развитие на социалното предприемачество“ МИНИСТЕРСТВО >>

Сдружение "Надежда за нас 2008" е основано от младежи, израстнали в институции за деца без родителска грижа и техни поддръжници. Проектното предложение има за цел да подпомогне стартиралото преди една година социално предприятие на сдружението. Благодарение на усилията на екипа на организацията, финансовата помощ на донорски фондации то премина през първоначалната инвестиционна и пилотна фаза и е готово да започне реалното си функциониране като установен бизнес с наемането на работещ на пълна заетост екип.

Финансирането по настоящата програма ще даде възможности на НПО-то

-              Да наеме 9 безработни неактивни лица, 7 от които са от целевите групи в неконкурентна уязвима позиция на пазара на труда 

-              Да обезпечи подкрепяща работна среда за тяхната трудова и социална интеграция чрез наемане на обучаващ и коучинг екип, който ще помогне на безработните младежи израстнали в институции, които са в риск от социално изключване да придобият трудови и социални навици, да развият позитивна самооценка и да преодолеят своите психо-емоционални дефицити.

-              Да придобие оборудване, суровини и материали и повечето ресурси, необходими за провеждането на планираните производствените, маркетинговите и социални дейности  през 12-те месеца на проекта.

Предприятието вече има сертифицирани помещение за производство и 15 продукта, но то се нуждае от оборотен капитал за да „завърти колелото“ на бизнеса си. Благодарение на неговата съвременна концепция за производство на био- продукти, които са с нарастващо търсене и реализация на част от продукцията он-лайн, предприятието има голям потенциал за възвращаемост на инвестициите и разрастване - не само в България, а и в чужбина. Прилагайки принципа за реинвестиране на положителния финансов резултат в нови, социално подпомагащи възможности за трудова заетост, социалният бизнес ще се превърне в източник на самофинансиране на организацията в дългосрочен план и в двигател за развитието на социалната икономика в България.

 

Безвъзмездна финансова помощ/Финансов инструмент

99 467.59 лева

15 месеца

 

ПОКАНА ЗА ОТКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ  ЗА БИО-КОЗМЕТИКА В ГР. ПЛОВДИВ

ПОКАНА ЗА ОТКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА БИО-КОЗМЕТИКА В ГР. ПЛОВДИВ

Повече за ПОКАНА ЗА ОТКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА БИО-КОЗМЕТИКА В ГР. ПЛОВДИВ >>

Уважаеми дами и господа,

С радост и благодарност към всички, които помогнаха на една наша мечта да се сбъдне сдружение „Надежда за нас-2008“ ви кани на откриването на нашето социално предприятие  на 15ти  ноември, вторник, 16.30 ч. в гр Пловдив, на ул. „Г.М.Димитров“ 3-А партер (зад сградите на хотел Тримонциум и Пловдивската Филхармония).

Преди две години, Антония Славова - член на организацията и председател на пловдивския й клон започна да провежда работилнички за ръчно направени натурални сапуни заедно с деца и младежи от ДДЛРГ „Олга Скобелева“ – гр. Пловдив. Част от спечелените пари бяха дарени на дома. Постепенно това начинание прерасна в проект за социално предприятие за биокозметика, което дава възможност на младежи напускащите институциите за деца без родителска грижа да придобиват трудови навици чрез подхода учене чрез правене на първо за тях работно място.

Започнахме да мечтаем, но и да действаме.

Финансовата подкрепа на организациите ФИЦЕ Швейцария и Фондация „Старият бук“ и менторството на ФИЦЕ България, както и личната съпричастност на Дашенка Кралева, Роланд Стюби и Антон Тобе допринесоха за създаването на микро-предприятието.  

Сега вече имаме производствено помещение, сертифицирано за производство на био-козметика и 15 продукта със сертификат, с който можем да ги продаваме в България и другите европейски страни.

Ние силно вярваме, че това малко за момента бизнес начинание ще се разрасне и ще даде възможност на много млади хора да намерят своето работно място, да се развиват и провеждат различни инициативи.

 

 

Заповядайте на откриването !

 

 

Споделете с нас този специален момент!

 

Екипът на „Надежда за нас – 2008“

www.hopeforus.net

 

 

За контакт в Пловдив: 0876500565 Антония Славова

 

 https://bg-bg.facebook.com/qqnatural/

ЕКОПАК България в подкрепа на организацията

Повече за ЕКОПАК България в подкрепа на организацията >>

ЕКОПАК България – организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки се включва в инициативата „Всички заедно - за чиста Земята“, в осигуряването на допълнително чували и ръкавици. За най-малките деца включели се в инициативата е осигурени детски книжки и химикалки. Сдружение „Надежда за нас-2008“ работи съвместно с ЕКОПАК България за втори път. Благодаря им за бързата реакция и доброто партньорство. За повече информация от тук http://www.ecopack.bg/kids/ С уважение, Гаврил Стефанов GSM +359/ 897/ 961-750

ЗА ВТОРИ ПЪТ

ЗА ВТОРИ ПЪТ

ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ НА ГОРИЧКАТА ПРЕД РОМСКИЯ КВАРТАЛ „ФАКУЛТЕТА“!

ТОЗИ ПЪТ ЩЕ САДИМ И ДРЪВЧЕТА - ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ОТ ФАКУЛТЕТА, КОИТО УЧАСТВАХА АКТИВНО В ПОЧИСТВАНЕТО ПРЕЗ 2014! СЕГА ТОВА ВЕЧЕ Е МИКРО ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ЧРЕЗ КОНКУРСА „НАПРАВИ СИ САМ“ НА СДРУЖЕНИЕ „ЗА ЗЕМЯТА“ И ПРОГРАМАТА ЗА ПОДКРЕПА НА НПО В БЪЛГАРИЯ ПО ФИНАНСОВИЯ МЕХАНИЗЪМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО 2009-2014 Г.

Повече за ЗА ВТОРИ ПЪТ >>

нестопанската организация „Надежда за нас-2008”, създадена от младежи, израснали в дома във Враца ДДРЛГ „Асен Златаров“ в партньорство с фондацията „ОПРЕ РОМА“, основана Стефан и Васка Кирови-ромско семейство, което 10 години вече дава благотворителни обеди за най-нуждаещите се деца от ромския квартал, с подкрепата на „Инициативен комитет Факултета“, кметът на район „Факултета“ за втори път организират почистването на бунището пред ромския квартал с финансовата подкрепа на екологичната организация „За земята“ и Норвежкия фонд. КАНИМ ВСИЧКИ, ЕНТУСИАЗИРАНИ ДА СЛУЧАТ ПРОМЯНАТА – В НАС И ОКОЛО НАС - ДА СЕ ВКЛЮЧАТ. ТОЧНО СЕГА Е ВАЖНО ДА ПРЕОДОЛЕЕМ АГРЕСИЯТА И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА СИ И ДАДЕМ ПЪТ НА СВЕТЛИНАТА И ДОБРОТО В НАС! Почистването през 2014 г. беше значимо събитие за най-бедните деца, които играят по цели дни на бунището. Те се сприятелиха с доброволците от организацията и помагаха неуморно два дни. Децата чистиха, а цяла година възрастните цапаха. Горичката пак стана на бунище. Пак дойде време децата да покажат, че така не трябва. Сега всяко едно от тях ще засади свое дръвче и ще може да се грижи за него. Помислете си за новото начало, което засаждаме в главите и сърцата на тези деца. Може би те ще порастнат и няма да станат възрастни, които правят бунища. Почистването ще се провежда на 25, 26 и 27 юни от 10.00 ч. Сборен пункт : спирка на 72 – с/у Пени Маркет и двора на супермаркет КOOП За контакти: Сдружение „Надежда за нас – 2008“ http://www.hopeforus.net Гаврил Стефанов 0897961750 Д-р Цветелина Стоянова 0887852561 За контакти: Партньори „Красна поляна“ 0884315832 Фондация „ОПРЕ РОМА“ Васка Кирова 0876160220

Годишен доклад на сдружение Надежда за нас за 2013 г

Повече за Годишен доклад на сдружение Надежда за нас за 2013 г >>

Доклад за дейностите на сдружението през 2013 ще намерите оттук

Сайтът hopeforus.net  се поддържа безвъмеждно от нашите приятели

© 2010 - 2021, Надежда за нас-2008 е нестопанска организация за социалното подпомагане на деца в неравностойно социално положение – лишени от родителска грижа и от малцинствата.
Сайтът е създаден с подкрепата на Уеб дизайн студио Информано