Младежи за социална промяна и включване
Сдружение Надежда за нас - 2008
Нашият канал в YouTube https://www.facebook.com/associationhopeforus
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
e-mail: office@hopeforus.net
0897/ 961- 750

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!


IBAN BG17 FINV9150 1204 424 667 ,  BIC  FINVBGSF


 

Сдружение Надежда за нас  спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Сдружение Надежда за нас спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Повече за Сдружение Надежда за нас спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България >>

Програмата е част от прилагането на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.  Представители донори на  страните  донори от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия
 С тематична област „Социално включване и овластяване на уязвими групи”
и тематичен   приоритет: „Разширяване на предоставяните услуги за подобряване на благосъстоянието на представители на целевите групи”


Вх. №: BG05/182

 „Проектът  Програма за преодоляване на психо-емоционални дефицити сред децата от домовете на възраст между 7 и 12 години се финансира в рамките на Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г.“

Вид: Малък проект

 Сума по договор: 13972.70 (EUR) 

Описание:

До затварянето или трансформирането им, домовете за деца без родителска грижа трябва да бъдат подпомогнати в търсенето и намирането на различна парадигма за възпитание на изоставените в тях деца. Според участниците в проектите ни най-важното за децата е да ги погалиш, да им кажеш колко са добри, умни и красиви, че направеното от тях е най-прекрасното... и че имат нови приятели, на които съвсем искрено, по детски да кажат: “Колко много те обичам!”. 
Проектът цели да представи полезни знания и умения за интелектуалното, емоционално и физическо развитие на децата в различна, приятна за тях атмосфера, в която да получават много лично внимание от ангажираните по проекта възрастни. Проектът предлага системно посещение на дома от различни хора, поставя мост между децата и тяхната изолирана среда и “външния” свят. Експерти и доброволци ще разработят и проведат 20 интерактивни и спортни занимания, използвайки различни съвременни, атрактивни и практически методи за работа.

АРТ ФЕСТ

АРТ ФЕСТ

Заповядайте на четиридневен Арт Фест с децата от \\\"Център за рехабилитация и социална интеграция за деца аутистичния спектър\\\"

Повече за АРТ ФЕСТ >>

 Оранизатор на инициативата Фондация Форум (тук). Инициативата се подкрепя в рамките на Фонд "Социална закрила", МТСП

Включи се като доброволец в инициативата през септември.  Повече подробности на borianak@forum-bg.org

СТИПЕНДИЯ ГОТОВИ ЗА УСПЕХ

СТИПЕНДИЯ ГОТОВИ ЗА УСПЕХ

Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и фондация "Сирак" обявиха конкурс за стипендианти на програма "Готови за успех" за учебната 2013-2014 учебна година. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове.

Повече за СТИПЕНДИЯ ГОТОВИ ЗА УСПЕХ >>

 Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и фондация "Сирак" обявиха конкурс за стипендианти на програма "Готови за успех" за учебната 2013-2014 учебна година. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове.

Стипендиите са годишни и се присъждат след конкурс на ученици от 12 клас и на студенти с високи постижения. Те са в размер на 2 000 лв. годишно за студентите с успех от следването си не по-нисък от много добър (5.00) и 1 000 лв. за учениците с успех от завършеното средно образование не по-нисък от отличен (5.50).

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от страницата на ФПББ, където има и допълнителна информация за възможността.
Срокът за подаването им е 11 октомври 2013 г.

Заповядайте на 1-ви Юни - Деня на детето в Южния парк в София

Заповядайте на 1-ви Юни - Деня на детето в Южния парк в София

Благотворителна кампания "Подари час по гушкане" заедно с децата от ДДЛРГ - Враца и СУПЦ "Княз Борис I"

Повече за Заповядайте на 1-ви Юни - Деня на детето в Южния парк в София >>

Заповядайте на 1-ви Юни (събота) - Деня на детето в Южния парк - централен вход (до фонтаните /  откъм входа на ул. Бяла Черква) в 11 часа

Благотворителна кампания "Подари час по гушкане", заедно с децата от ДДЛРГ - Враца и СУПЦ "Княз Борис I". 

Елате в нашите работилнички - направете сами свой продукт заедно с нашите доброволци и децата лишен от родителска грижа.

С това ще помогнете на проекта "Подари час по гушкане". Ще има музика и танци, игри и забавления - за всички деца на всички възрасти.

Станете доброволец в лятна копмпютърна школа

Станете доброволец в лятна копмпютърна школа

Обръщаме се към Вас с покана да се включите като доброволци през месец август във втората лятната школа „Компютър лагер школа „Приятели” – с. Долни Лозен (гр.София) за децата от Дома за деца лишени от родителска грижа „Асен Златаров”-Враца, организирана от сдружение „Надежда за нас” и VMware.

Повече за Станете доброволец в лятна копмпютърна школа >>

Подробна информация за лагер школата оттук  Включи се! Сподели част от лятотото си в компанията на лъчезарните и изпълнени с доброта и надежда деца; забавлявай се с нас; създай нови приятелства и се почувствай значим, отдавайки безвъзмездно внимание и топлина, защото заедно ние можем да сбъднем мечти и да подарим по една лятна усмивки и незабравим спомен на всяко едно дете. Съобщение до медиите за  "Компютър легер - школата "приятели" оттук

Сайтът hopeforus.net  се поддържа безвъмеждно от нашите приятели

© 2010 - 2021, Надежда за нас-2008 е нестопанска организация за социалното подпомагане на деца в неравностойно социално положение – лишени от родителска грижа и от малцинствата.
Сайтът е създаден с подкрепата на Уеб дизайн студио Информано