Младежи за социална промяна и включване
Сдружение Надежда за нас - 2008
Нашият канал в YouTube https://www.facebook.com/associationhopeforus
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
e-mail: office@hopeforus.net
0897/ 961- 750

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!


IBAN BG17 FINV9150 1204 424 667 ,  BIC  FINVBGSF


 

През септември 2018 нашият екип стартира проект „Социално предприятие за биокозметика “ към сдружение Надежда за нас-2008“ финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020 BG05M9OP001-2.010 “Развитие на социалното предприемачество“ МИНИСТЕРСТВО

През септември 2018 нашият екип стартира проект „Социално предприятие за биокозметика “ към сдружение Надежда за нас-2008“ финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020 BG05M9OP001-2.010 “Развитие на социалното предприемачество“ МИНИСТЕРСТВО

Повече за През септември 2018 нашият екип стартира проект „Социално предприятие за биокозметика “ към сдружение Надежда за нас-2008“ финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020 BG05M9OP001-2.010 “Развитие на социалното предприемачество“ МИНИСТЕРСТВО >>

Сдружение "Надежда за нас 2008" е основано от младежи, израстнали в институции за деца без родителска грижа и техни поддръжници. Проектното предложение има за цел да подпомогне стартиралото преди една година социално предприятие на сдружението. Благодарение на усилията на екипа на организацията, финансовата помощ на донорски фондации то премина през първоначалната инвестиционна и пилотна фаза и е готово да започне реалното си функциониране като установен бизнес с наемането на работещ на пълна заетост екип.

Финансирането по настоящата програма ще даде възможности на НПО-то

-              Да наеме 9 безработни неактивни лица, 7 от които са от целевите групи в неконкурентна уязвима позиция на пазара на труда 

-              Да обезпечи подкрепяща работна среда за тяхната трудова и социална интеграция чрез наемане на обучаващ и коучинг екип, който ще помогне на безработните младежи израстнали в институции, които са в риск от социално изключване да придобият трудови и социални навици, да развият позитивна самооценка и да преодолеят своите психо-емоционални дефицити.

-              Да придобие оборудване, суровини и материали и повечето ресурси, необходими за провеждането на планираните производствените, маркетинговите и социални дейности  през 12-те месеца на проекта.

Предприятието вече има сертифицирани помещение за производство и 15 продукта, но то се нуждае от оборотен капитал за да „завърти колелото“ на бизнеса си. Благодарение на неговата съвременна концепция за производство на био- продукти, които са с нарастващо търсене и реализация на част от продукцията он-лайн, предприятието има голям потенциал за възвращаемост на инвестициите и разрастване - не само в България, а и в чужбина. Прилагайки принципа за реинвестиране на положителния финансов резултат в нови, социално подпомагащи възможности за трудова заетост, социалният бизнес ще се превърне в източник на самофинансиране на организацията в дългосрочен план и в двигател за развитието на социалната икономика в България.

 

Безвъзмездна финансова помощ/Финансов инструмент

99 467.59 лева

15 месеца

 

ПОКАНА ЗА ОТКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ  ЗА БИО-КОЗМЕТИКА В ГР. ПЛОВДИВ

ПОКАНА ЗА ОТКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА БИО-КОЗМЕТИКА В ГР. ПЛОВДИВ

Повече за ПОКАНА ЗА ОТКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА БИО-КОЗМЕТИКА В ГР. ПЛОВДИВ >>

Уважаеми дами и господа,

С радост и благодарност към всички, които помогнаха на една наша мечта да се сбъдне сдружение „Надежда за нас-2008“ ви кани на откриването на нашето социално предприятие  на 15ти  ноември, вторник, 16.30 ч. в гр Пловдив, на ул. „Г.М.Димитров“ 3-А партер (зад сградите на хотел Тримонциум и Пловдивската Филхармония).

Преди две години, Антония Славова - член на организацията и председател на пловдивския й клон започна да провежда работилнички за ръчно направени натурални сапуни заедно с деца и младежи от ДДЛРГ „Олга Скобелева“ – гр. Пловдив. Част от спечелените пари бяха дарени на дома. Постепенно това начинание прерасна в проект за социално предприятие за биокозметика, което дава възможност на младежи напускащите институциите за деца без родителска грижа да придобиват трудови навици чрез подхода учене чрез правене на първо за тях работно място.

Започнахме да мечтаем, но и да действаме.

Финансовата подкрепа на организациите ФИЦЕ Швейцария и Фондация „Старият бук“ и менторството на ФИЦЕ България, както и личната съпричастност на Дашенка Кралева, Роланд Стюби и Антон Тобе допринесоха за създаването на микро-предприятието.  

Сега вече имаме производствено помещение, сертифицирано за производство на био-козметика и 15 продукта със сертификат, с който можем да ги продаваме в България и другите европейски страни.

Ние силно вярваме, че това малко за момента бизнес начинание ще се разрасне и ще даде възможност на много млади хора да намерят своето работно място, да се развиват и провеждат различни инициативи.

 

 

Заповядайте на откриването !

 

 

Споделете с нас този специален момент!

 

Екипът на „Надежда за нас – 2008“

www.hopeforus.net

 

 

За контакт в Пловдив: 0876500565 Антония Славова

 

 https://bg-bg.facebook.com/qqnatural/

ЕКОПАК България в подкрепа на организацията

Повече за ЕКОПАК България в подкрепа на организацията >>

ЕКОПАК България – организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки се включва в инициативата „Всички заедно - за чиста Земята“, в осигуряването на допълнително чували и ръкавици. За най-малките деца включели се в инициативата е осигурени детски книжки и химикалки. Сдружение „Надежда за нас-2008“ работи съвместно с ЕКОПАК България за втори път. Благодаря им за бързата реакция и доброто партньорство. За повече информация от тук http://www.ecopack.bg/kids/ С уважение, Гаврил Стефанов GSM +359/ 897/ 961-750

ЗА ВТОРИ ПЪТ

ЗА ВТОРИ ПЪТ

ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ НА ГОРИЧКАТА ПРЕД РОМСКИЯ КВАРТАЛ „ФАКУЛТЕТА“!

ТОЗИ ПЪТ ЩЕ САДИМ И ДРЪВЧЕТА - ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ОТ ФАКУЛТЕТА, КОИТО УЧАСТВАХА АКТИВНО В ПОЧИСТВАНЕТО ПРЕЗ 2014! СЕГА ТОВА ВЕЧЕ Е МИКРО ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ЧРЕЗ КОНКУРСА „НАПРАВИ СИ САМ“ НА СДРУЖЕНИЕ „ЗА ЗЕМЯТА“ И ПРОГРАМАТА ЗА ПОДКРЕПА НА НПО В БЪЛГАРИЯ ПО ФИНАНСОВИЯ МЕХАНИЗЪМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО 2009-2014 Г.

Повече за ЗА ВТОРИ ПЪТ >>

нестопанската организация „Надежда за нас-2008”, създадена от младежи, израснали в дома във Враца ДДРЛГ „Асен Златаров“ в партньорство с фондацията „ОПРЕ РОМА“, основана Стефан и Васка Кирови-ромско семейство, което 10 години вече дава благотворителни обеди за най-нуждаещите се деца от ромския квартал, с подкрепата на „Инициативен комитет Факултета“, кметът на район „Факултета“ за втори път организират почистването на бунището пред ромския квартал с финансовата подкрепа на екологичната организация „За земята“ и Норвежкия фонд. КАНИМ ВСИЧКИ, ЕНТУСИАЗИРАНИ ДА СЛУЧАТ ПРОМЯНАТА – В НАС И ОКОЛО НАС - ДА СЕ ВКЛЮЧАТ. ТОЧНО СЕГА Е ВАЖНО ДА ПРЕОДОЛЕЕМ АГРЕСИЯТА И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА СИ И ДАДЕМ ПЪТ НА СВЕТЛИНАТА И ДОБРОТО В НАС! Почистването през 2014 г. беше значимо събитие за най-бедните деца, които играят по цели дни на бунището. Те се сприятелиха с доброволците от организацията и помагаха неуморно два дни. Децата чистиха, а цяла година възрастните цапаха. Горичката пак стана на бунище. Пак дойде време децата да покажат, че така не трябва. Сега всяко едно от тях ще засади свое дръвче и ще може да се грижи за него. Помислете си за новото начало, което засаждаме в главите и сърцата на тези деца. Може би те ще порастнат и няма да станат възрастни, които правят бунища. Почистването ще се провежда на 25, 26 и 27 юни от 10.00 ч. Сборен пункт : спирка на 72 – с/у Пени Маркет и двора на супермаркет КOOП За контакти: Сдружение „Надежда за нас – 2008“ http://www.hopeforus.net Гаврил Стефанов 0897961750 Д-р Цветелина Стоянова 0887852561 За контакти: Партньори „Красна поляна“ 0884315832 Фондация „ОПРЕ РОМА“ Васка Кирова 0876160220

Годишен доклад на сдружение Надежда за нас за 2013 г

Повече за Годишен доклад на сдружение Надежда за нас за 2013 г >>

Доклад за дейностите на сдружението през 2013 ще намерите оттук

Роми празнуват на чисто на 8 април в квартал Факултета, гр. София

Роми празнуват на чисто на 8 април в квартал Факултета, гр. София

Повече за Роми празнуват на чисто на 8 април в квартал Факултета, гр. София >>

 В голямото почистване на квартал "Факултета" участие взеха над 200 доброволци от български и ромски произход (предимно  деца между 7-16  години). В инициатива бяха събрани около 500 чувала с отпадъци. Събитието се организира със съдействието на Сдружение "Надежда за нас" , семейство Кирови,  фирма Щрабаг  и район  Красна поляна към СО.  Инициативата бе подкрепена и от посланика на  Република  Австрия в България  Герхард Райвегер. Фирма Щрабаг осигури  безвъзмездното извозване на отпадъците, както и почистване на труднодостъпни места,  превърнали  се в сметище. Те извозиха над 10 курса камиони и багери, тоест около 100 тона отпадъци. Събитието бе отразено в сутрешния блок на БТВ, в обедната емисия, във вечерната емисия на БНТ, както и в Нова телевизия. Екипът на "Надежда за нас" изказва своите благодарности към всички хора, взели участие в инициативата!

Почистването продължи и сутринта на 8 април,  Световния Ден на Ромите - в местата около 75 СОУ и основният път към квартала. Семейство Кирови, представители на администрацията на район "Красна поляна" към СО, австрийското търговско представителство и Сдружение "Надежда за нас" организираха малко тържество и гощавка за ромите от кв. Факултета. Събитието се проведе в двора на училището. Бяха раздадени сандвичи и малки подаръци за децата на факултета, а под съпровода на ромски оркестър имаше и много танци. Събитието бе отразено от БНТ в обедната емисия.

 

Целта на събитието

Подкрепа за създаване на  детски  център за децата от  кв. „Факултета", гр.София. Създаване на пространство, специално за ромските деца, подобряващо условията за израстването и социализация им. То ще стане повод за привличането на деца в уязви групи.  Там ще се извършва допълнителна подготовка за училище и други извънкласни дейности, както и психо-емоционална, интелектуална, духовна и не на последно място физическа работа с децата.

За допълнителна информация и снимки:

https://www.facebook.com/associationhopeforus

ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ ВЪВ ФАКУЛТЕТА!  ДА ОТПРАЗНУВАМЕ   СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ! И НАЧАЛОТО НА НОВ ЧУДЕСЕН ПРОЕКТ: ДЕТСКИ ЦЕНТЪР  ВЪВ ФАКУЛТЕТА

ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ ВЪВ ФАКУЛТЕТА! ДА ОТПРАЗНУВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ! И НАЧАЛОТО НА НОВ ЧУДЕСЕН ПРОЕКТ: ДЕТСКИ ЦЕНТЪР ВЪВ ФАКУЛТЕТА

Повече за ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ ВЪВ ФАКУЛТЕТА! ДА ОТПРАЗНУВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ! И НАЧАЛОТО НА НОВ ЧУДЕСЕН ПРОЕКТ: ДЕТСКИ ЦЕНТЪР ВЪВ ФАКУЛТЕТА >>

 КАНИМ ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ, ЕНТУСИАЗИРАНИ ДА СЛУЧАТ ПРОМЯНАТА – В НАС И ОКОЛО НАС- ДА СЕ ВКЛЮЧАТ.
НЕКА НАПРАВИМ МАЛЪК ПОДАРЪК НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ, КОИТО ИМАТ ПРАЗНИК!
НЕКА ПРЕОДОЛЕЕМ ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА СИ И ДАДЕМ ПЪТ НА СВЕТЛИНАТА И ДОБРОТО В НАС!

ИНИЦИАТИВА НА СДРУЖЕНИЕ НАДЕЖДА ЗА НАС-2008, СЕМ. КИРОВИ И АВСТРИЙСКО ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО

СПОНСОРИ НА СЪБИТИЕТО: ФИРМА ЩРАБАГ УМВЕЛТСЪРВИЗ И РАЙОН „КРАСНА ПОЛЯНА“

С участието си всеки от вас ще подкрепи началото на Дневен център за децата от „Факултета“. Създаването на пространство, специално за ромските деца, подобряващо техните условия на израстване и социализация, място радостно и добро, ще стане повод за привличането на децата (всички от които са от уязвими групи, а много от тях са в риск) в процес на допълнителна подготовка за училище и други извънкласни дейности, както и за всякаква допълнителна психо-емоционална, интелектуална, духовна и не на последно място физическа работа с децата. Стефан и Васка Кирови – ромско семейство, което всеки петък вече 10 години организира благотворителни обеди за най-нуждаещите се деца от ромския квартал ще предоставят за центъра помещение от 500 кв.м. напълно ремонтирано и дори частично оборудвано с мебели, което сe намира точно до училището в ромския квартал на София – в сърцето на „Факултета“.

Искаме да отпразнуваме новото начало с всички вас и като начало – да ПОЧИСТИМ!

7-ми април, 10 ч. сборни пунктове в кв „Факултета“: спирка на 72 – с/у Пени Маркет
двора на 75 у-ще
За контакти: Сдружение „Надежда за нас – 2008“
http://www.hopeforus.net
Гаврил Стефанов 0897/961-750
Д-р Цветелина Стоянова 0887/852-561 За контакти: Партньори
От страна на район „Красна поляна“
Штрабаг Умвелтсървиз
Дора Ангерер 0889892886
Стефан Киров 0878286474

Студенти, работещи и бивши възпитаници на домовете работят по Програма за подкрепа на НПО в България

Студенти, работещи и бивши възпитаници на домовете работят по Програма за подкрепа на НПО в България

Повече за Студенти, работещи и бивши възпитаници на домовете работят по Програма за подкрепа на НПО в България >>

До затварянето или трансформирането на домовете за деца без родителска грижа е необходимо те да бъдат подпомогнати в отглеждането на възпитаниците им. Детските съдби не могат да чакат административните реформи. Все повече организации и доброволци се стремят да компенсират липсата на естествена социализация на децата и младежите в домовете. В тази връзка е много важно да има разработени и пилотирани социални технологии за оказване на организирана доброволческа помощ към институциите за деца.

Нестопанската организация на младежите, отгледани в домове за деца без родителска грижа „Надежда за нас - 2008“, продължава успешно да работи в тази посока. В периода 18 юли 2013 – 18 юли 2014г тя реализира втория си проект в ДДЛРГ „Асен Златаров“ гр. Враца „Програма за преодоляване на психо-емоционални дефицити сред децата от домовете на възраст между 7 и 12 години”, който се финансира в рамките на Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г, чиито донори са страните: Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Тематична област на проекта е „Социално включване и овластяване на уязвими групи” и „Разширяване на предоставяните услуги за подобряване на благосъстоянието на представителите на тези групи“. Проектът цели да разшири полето на интелектуалното, емоционално и физическо развитие на 40-те деца от дома, като им представи полезни знания и умения в занимателна форма и в различна, приятна за тях атмосфера, в която да получават много лично внимание от ангажираните по проекта възрастни: 6 експерта и 20 доброволци (студенти, работещи и бивши възпитаници на дома). Участниците от страна на Надежда за нас“ разработват и провеждат 20 интерактивни занимания по научно-популярни теми и спортни дейности, използвайки различни съвременни, атрактивни и практически методи за работа. Системните и целенасочено организирани посещения на дома – два пъти в месеца, изграждат мост между децата и тяхната изолирана среда и “външния” свят.

Според участниците в проекта най-важното за децата е да им дадеш изцяло своето внимание и обич докато си с тях: да общуваш с тях, да ги прегърнеш, да им покажеш как да се справят с конкретна задача, да им кажеш колко са добри, умни и красиви, че направеното от тях е ценно и чудесно – да получат поне малко от това, от което са лишени – грижа и нежност, насочени лично към всеки от тях…И приятели, на които съвсем искрено, по детски да кажат, както Малкия принц: „Много те обичам! Ще те чакам пак”.

По проекта бяха обучени за справяне със стреса и агресията и персонала на дома и по-големите 30 възпитаници на възраст между 13-18 години. Освен това, въпреки че проектът не обхваща дейности с тях, за да не се чувстват младежите изолирани, част от доброволците на сдружение „Надежда за нас - 2008“ работят и с тях по време на периодичните посещения, като ги включват и като доброволци в дейносттите с по-малките деца. По този начин се създава по-здрава връзка между децата и младежите и условия за една устойчива благоприятна среда, която ще продължи да съществува и след преключването на проекта.

За повече информация и снимков материал:   https://www.facebook.com/decataotvraca

Конкурс за изработка на банер на Сдружение „Надежда за нас-2008“

Повече за Конкурс за изработка на банер на Сдружение „Надежда за нас-2008“ >>

Конкурс за изработка на банер

 на Сдружение „Надежда за нас-2008“ 

 с партньорството на „Маркет Линкс“ ООД

Управителният  съвет на „Надежда  за нас-2008“ реши да обяви  конкурс „През  твоите ОЧИ…. „   за изработка на концепция за ванилов  банер. В конкурса  може  да вземе участие всеки един от вас  и да се включи в изработването му.  За допълнителна информация оттук

 От сърце с ръце и любов

От сърце с ръце и любов

Повече за От сърце с ръце и любов >>

Какво да поднесем на любимите хора за празника на любовта и виното?

… Нещо направено с ръце от сърце или от вашите ръце!

В Мол Пловдив на 13 и 14 ти февруари, от 16 до 20 часа ви очакват автори на уникални ръчни творби и работилници, на които можете сами да подготвите своя сърдечен подарък.

Част от набраните средства ще бъдат дарени за ремонта на сградата за трудова специализация на младежи към ДМСГ „Олга Скобелева“ – гр. Пловдив.

Младежи от дома ще се включат с работилница и ще помагат на всички желаещи да си направят валентинска свещ - фенерче, за да ни е романтично и светло в празничния ден.

Ще имате възможност да се насладите на изделията изработени от сръчните ръце на авторите с много любов и внимание. Както и да се включите в тематичните работилници, които участниците са подготвили, за да може вие или вашето дете да се потопите в процеса на създаване на подаръче - какъв ценен дар за любим човек!

От сърце с ръце и любов!

До скоро, за да сбъднем един чудесен празник, заповядайте!

Информация и контакт: handyday14@gmail.com

Сдружение Надежда за нас  спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Сдружение Надежда за нас спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Повече за Сдружение Надежда за нас спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България >>

Програмата е част от прилагането на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.  Представители донори на  страните  донори от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия
 С тематична област „Социално включване и овластяване на уязвими групи”
и тематичен   приоритет: „Разширяване на предоставяните услуги за подобряване на благосъстоянието на представители на целевите групи”


Вх. №: BG05/182

 „Проектът  Програма за преодоляване на психо-емоционални дефицити сред децата от домовете на възраст между 7 и 12 години се финансира в рамките на Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г.“

Вид: Малък проект

 Сума по договор: 13972.70 (EUR) 

Описание:

До затварянето или трансформирането им, домовете за деца без родителска грижа трябва да бъдат подпомогнати в търсенето и намирането на различна парадигма за възпитание на изоставените в тях деца. Според участниците в проектите ни най-важното за децата е да ги погалиш, да им кажеш колко са добри, умни и красиви, че направеното от тях е най-прекрасното... и че имат нови приятели, на които съвсем искрено, по детски да кажат: “Колко много те обичам!”. 
Проектът цели да представи полезни знания и умения за интелектуалното, емоционално и физическо развитие на децата в различна, приятна за тях атмосфера, в която да получават много лично внимание от ангажираните по проекта възрастни. Проектът предлага системно посещение на дома от различни хора, поставя мост между децата и тяхната изолирана среда и “външния” свят. Експерти и доброволци ще разработят и проведат 20 интерактивни и спортни занимания, използвайки различни съвременни, атрактивни и практически методи за работа.

АРТ ФЕСТ

АРТ ФЕСТ

Заповядайте на четиридневен Арт Фест с децата от \\\"Център за рехабилитация и социална интеграция за деца аутистичния спектър\\\"

Повече за АРТ ФЕСТ >>

 Оранизатор на инициативата Фондация Форум (тук). Инициативата се подкрепя в рамките на Фонд "Социална закрила", МТСП

Включи се като доброволец в инициативата през септември.  Повече подробности на borianak@forum-bg.org

СТИПЕНДИЯ ГОТОВИ ЗА УСПЕХ

СТИПЕНДИЯ ГОТОВИ ЗА УСПЕХ

Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и фондация "Сирак" обявиха конкурс за стипендианти на програма "Готови за успех" за учебната 2013-2014 учебна година. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове.

Повече за СТИПЕНДИЯ ГОТОВИ ЗА УСПЕХ >>

 Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и фондация "Сирак" обявиха конкурс за стипендианти на програма "Готови за успех" за учебната 2013-2014 учебна година. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове.

Стипендиите са годишни и се присъждат след конкурс на ученици от 12 клас и на студенти с високи постижения. Те са в размер на 2 000 лв. годишно за студентите с успех от следването си не по-нисък от много добър (5.00) и 1 000 лв. за учениците с успех от завършеното средно образование не по-нисък от отличен (5.50).

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от страницата на ФПББ, където има и допълнителна информация за възможността.
Срокът за подаването им е 11 октомври 2013 г.

Заповядайте на 1-ви Юни - Деня на детето в Южния парк в София

Заповядайте на 1-ви Юни - Деня на детето в Южния парк в София

Благотворителна кампания "Подари час по гушкане" заедно с децата от ДДЛРГ - Враца и СУПЦ "Княз Борис I"

Повече за Заповядайте на 1-ви Юни - Деня на детето в Южния парк в София >>

Заповядайте на 1-ви Юни (събота) - Деня на детето в Южния парк - централен вход (до фонтаните /  откъм входа на ул. Бяла Черква) в 11 часа

Благотворителна кампания "Подари час по гушкане", заедно с децата от ДДЛРГ - Враца и СУПЦ "Княз Борис I". 

Елате в нашите работилнички - направете сами свой продукт заедно с нашите доброволци и децата лишен от родителска грижа.

С това ще помогнете на проекта "Подари час по гушкане". Ще има музика и танци, игри и забавления - за всички деца на всички възрасти.

Станете доброволец в лятна копмпютърна школа

Станете доброволец в лятна копмпютърна школа

Обръщаме се към Вас с покана да се включите като доброволци през месец август във втората лятната школа „Компютър лагер школа „Приятели” – с. Долни Лозен (гр.София) за децата от Дома за деца лишени от родителска грижа „Асен Златаров”-Враца, организирана от сдружение „Надежда за нас” и VMware.

Повече за Станете доброволец в лятна копмпютърна школа >>

Подробна информация за лагер школата оттук  Включи се! Сподели част от лятотото си в компанията на лъчезарните и изпълнени с доброта и надежда деца; забавлявай се с нас; създай нови приятелства и се почувствай значим, отдавайки безвъзмездно внимание и топлина, защото заедно ние можем да сбъднем мечти и да подарим по една лятна усмивки и незабравим спомен на всяко едно дете. Съобщение до медиите за  "Компютър легер - школата "приятели" оттук
Започна кампанията за набиране на средства по проекта  “ПОДАРИ ЧАС ПО ГУШКАНЕ”

Започна кампанията за набиране на средства по проекта “ПОДАРИ ЧАС ПО ГУШКАНЕ”

Сдружение "Надежда за нас-2008" ще реализира благотворителна -целогодишна кампания "Подари час по гушкане" за набиране на доброволци и финансови средства.

Повече за Започна кампанията за набиране на средства по проекта “ПОДАРИ ЧАС ПО ГУШКАНЕ” >>

Започна кампанията за набиране на средства по проекта “ПОДАРИ ЧАС ПО ГУШКАНЕ”. За повече информация натиснете тук.

Сдружение "Надежда за нас-2008" ще реализира благотворителна -целогодишна кампания "Подари час по гушкане" за набиране на доброволци и финансови средства. За провеждане на втора фаза на проекта за преодоляване на психо-емоционални дефицити сред децата от Дом за деца без родителска грижа „Асен Златаров” – Враца.

Ако искаш да станеш час от хепънинга на инициативата включи се на 07. 04 2012 от 10 ч. в центъра в София - пред св. Седмочисленици 

Сайтът hopeforus.net  се поддържа безвъмеждно от нашите приятели

© 2010 - 2021, Надежда за нас-2008 е нестопанска организация за социалното подпомагане на деца в неравностойно социално положение – лишени от родителска грижа и от малцинствата.
Сайтът е създаден с подкрепата на Уеб дизайн студио Информано