Младежи за социална промяна и включване
Сдружение Надежда за нас - 2008
Нашият канал в YouTube https://www.facebook.com/associationhopeforus
Успешни проекти на Надежда за нас през 2012 г.
e-mail: office@hopeforus.net
0897/ 961- 750

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!


IBAN BG17 FINV9150 1204 424 667 ,  BIC  FINVBGSF


 

 Успешни проекти и инициативи:

  2012

 

Благотворителна  кампания "Подри час по гушкане". Кампанията започна със събитие на открито – в градинката на св. Седмочисленици на 07 април, в което участваха  деца от Дома, над  50 доброволци - от фирмите Арте док, Маркет Линкс, VMware Bulgaria, Ротари Интернешъл "Интеракт клуб" СУ "СВ. Климент Охридски" към факултет по педагогика, спец. Социални дейности, Нов Български университет. Бандата "оff tact" и други млади изпълнители озвучаваха събитието. Доброволците продаваха фанелки и шапки и занимаваха децата и гостите в арт ателиета,  месене на хляб, забавна математика, и игри на открито. Събитието привлече много граждани на София, които подкрепиха кампанията и споделиха атмосферата на радост и приятелство.   Благодарим на всички доброволци, които безкористно дариха своето време и грижи в съботния ден. От Агенция за превод и легализация arte.doc се включиха 15 души, от WMware - 5, от Ротари Интернешънъл "Интеракт клуб" - 12;  Бандата “Off tact”, от СУ "Св. Климент Охридски" към факултета по "Педагогика", специалност "Социални дейности" -10; от Нов Български Университет - 5 и още около 30 души.На събитието присъстваха 20 от дечицата от Дома за деца, лишени от родителска грижа "Асен Златаров", Враца. Благодарим за включването й на 15-те деца от социално учебно-професионален център в кв. Хаджи Димитър, София, както и на близо 20 други семейства. Събраните средства съответно са: arte.doc и приятели - 550 лв.; Одитор на Маркет Линкс - 200 лв.; VMware - 300 лв. Или общо 1 605 лева!!!

 

 

 

   Три компютърни  лагер - школи „Приятели” – една през 2011 и две през 2012

Източник на финансиране: FoundationVMwareAmerican , Кампанията „Подари час по гушкане“, Фирма Маркет ЛИНКС

Основни дейности по Проекта

 Лагер школите имаха за цел да поставят децата в по-необичайна учебно-възпитателна атмосфера - във външна среда и в условия, които са различни и необичайни за тях. Заниманията в тях са различни от тези в средата на дома във Враца.

Екипът на Надежда за нас вече е провел 3 летни лагер-школи с възпитаници от ДДЛРГ „А.Златаров“ – гр. Враца съвместно с Доброволческата Инициатива на VMWARE и служители и обучители от  Български Червен Кръст в базата на БЧК – с.Долни Лозен.

Приложен беше моделът  за работа и общуване “Програма за преодоляване на психо-емоционални дефицити на децата от 7 до 12 години от домове за деца лишени от родителска грижа” разработен в предишен проект на НПО Организираните заниманията, които ще се провеждаха с възпитаниците от дома бяха:

  •  компютърно обучение
  •  арт-занимания
  • прожекции на филм с дискусии
  •  обучение по първа помощ
  •  занимания по танци
  •   поход сред природатa
  •    спортни игри    

Проект: "Компютър лагер-школа Приятели" . Приложения:  Модулна програма  

 

© 2010 - 2021, Надежда за нас-2008 е нестопанска организация за социалното подпомагане на деца в неравностойно социално положение – лишени от родителска грижа и от малцинствата.
Сайтът е създаден с подкрепата на Уеб дизайн студио Информано