Младежи за социална промяна и включване
Сдружение Надежда за нас - 2008
Нашият канал в YouTube https://www.facebook.com/associationhopeforus
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
e-mail: office@hopeforus.net
0897/ 961- 750

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!


IBAN BG17 FINV9150 1204 424 667 ,  BIC  FINVBGSF


 

ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ ВЪВ ФАКУЛТЕТА!  ДА ОТПРАЗНУВАМЕ   СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ! И НАЧАЛОТО НА НОВ ЧУДЕСЕН ПРОЕКТ: ДЕТСКИ ЦЕНТЪР  ВЪВ ФАКУЛТЕТА

ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ ВЪВ ФАКУЛТЕТА! ДА ОТПРАЗНУВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ! И НАЧАЛОТО НА НОВ ЧУДЕСЕН ПРОЕКТ: ДЕТСКИ ЦЕНТЪР ВЪВ ФАКУЛТЕТА

Повече за ГОЛЯМО ПОЧИСТВАНЕ ВЪВ ФАКУЛТЕТА! ДА ОТПРАЗНУВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ! И НАЧАЛОТО НА НОВ ЧУДЕСЕН ПРОЕКТ: ДЕТСКИ ЦЕНТЪР ВЪВ ФАКУЛТЕТА >>

 КАНИМ ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ, ЕНТУСИАЗИРАНИ ДА СЛУЧАТ ПРОМЯНАТА – В НАС И ОКОЛО НАС- ДА СЕ ВКЛЮЧАТ.
НЕКА НАПРАВИМ МАЛЪК ПОДАРЪК НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ, КОИТО ИМАТ ПРАЗНИК!
НЕКА ПРЕОДОЛЕЕМ ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА СИ И ДАДЕМ ПЪТ НА СВЕТЛИНАТА И ДОБРОТО В НАС!

ИНИЦИАТИВА НА СДРУЖЕНИЕ НАДЕЖДА ЗА НАС-2008, СЕМ. КИРОВИ И АВСТРИЙСКО ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО

СПОНСОРИ НА СЪБИТИЕТО: ФИРМА ЩРАБАГ УМВЕЛТСЪРВИЗ И РАЙОН „КРАСНА ПОЛЯНА“

С участието си всеки от вас ще подкрепи началото на Дневен център за децата от „Факултета“. Създаването на пространство, специално за ромските деца, подобряващо техните условия на израстване и социализация, място радостно и добро, ще стане повод за привличането на децата (всички от които са от уязвими групи, а много от тях са в риск) в процес на допълнителна подготовка за училище и други извънкласни дейности, както и за всякаква допълнителна психо-емоционална, интелектуална, духовна и не на последно място физическа работа с децата. Стефан и Васка Кирови – ромско семейство, което всеки петък вече 10 години организира благотворителни обеди за най-нуждаещите се деца от ромския квартал ще предоставят за центъра помещение от 500 кв.м. напълно ремонтирано и дори частично оборудвано с мебели, което сe намира точно до училището в ромския квартал на София – в сърцето на „Факултета“.

Искаме да отпразнуваме новото начало с всички вас и като начало – да ПОЧИСТИМ!

7-ми април, 10 ч. сборни пунктове в кв „Факултета“: спирка на 72 – с/у Пени Маркет
двора на 75 у-ще
За контакти: Сдружение „Надежда за нас – 2008“
http://www.hopeforus.net
Гаврил Стефанов 0897/961-750
Д-р Цветелина Стоянова 0887/852-561 За контакти: Партньори
От страна на район „Красна поляна“
Штрабаг Умвелтсървиз
Дора Ангерер 0889892886
Стефан Киров 0878286474

Студенти, работещи и бивши възпитаници на домовете работят по Програма за подкрепа на НПО в България

Студенти, работещи и бивши възпитаници на домовете работят по Програма за подкрепа на НПО в България

Повече за Студенти, работещи и бивши възпитаници на домовете работят по Програма за подкрепа на НПО в България >>

До затварянето или трансформирането на домовете за деца без родителска грижа е необходимо те да бъдат подпомогнати в отглеждането на възпитаниците им. Детските съдби не могат да чакат административните реформи. Все повече организации и доброволци се стремят да компенсират липсата на естествена социализация на децата и младежите в домовете. В тази връзка е много важно да има разработени и пилотирани социални технологии за оказване на организирана доброволческа помощ към институциите за деца.

Нестопанската организация на младежите, отгледани в домове за деца без родителска грижа „Надежда за нас - 2008“, продължава успешно да работи в тази посока. В периода 18 юли 2013 – 18 юли 2014г тя реализира втория си проект в ДДЛРГ „Асен Златаров“ гр. Враца „Програма за преодоляване на психо-емоционални дефицити сред децата от домовете на възраст между 7 и 12 години”, който се финансира в рамките на Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г, чиито донори са страните: Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Тематична област на проекта е „Социално включване и овластяване на уязвими групи” и „Разширяване на предоставяните услуги за подобряване на благосъстоянието на представителите на тези групи“. Проектът цели да разшири полето на интелектуалното, емоционално и физическо развитие на 40-те деца от дома, като им представи полезни знания и умения в занимателна форма и в различна, приятна за тях атмосфера, в която да получават много лично внимание от ангажираните по проекта възрастни: 6 експерта и 20 доброволци (студенти, работещи и бивши възпитаници на дома). Участниците от страна на Надежда за нас“ разработват и провеждат 20 интерактивни занимания по научно-популярни теми и спортни дейности, използвайки различни съвременни, атрактивни и практически методи за работа. Системните и целенасочено организирани посещения на дома – два пъти в месеца, изграждат мост между децата и тяхната изолирана среда и “външния” свят.

Според участниците в проекта най-важното за децата е да им дадеш изцяло своето внимание и обич докато си с тях: да общуваш с тях, да ги прегърнеш, да им покажеш как да се справят с конкретна задача, да им кажеш колко са добри, умни и красиви, че направеното от тях е ценно и чудесно – да получат поне малко от това, от което са лишени – грижа и нежност, насочени лично към всеки от тях…И приятели, на които съвсем искрено, по детски да кажат, както Малкия принц: „Много те обичам! Ще те чакам пак”.

По проекта бяха обучени за справяне със стреса и агресията и персонала на дома и по-големите 30 възпитаници на възраст между 13-18 години. Освен това, въпреки че проектът не обхваща дейности с тях, за да не се чувстват младежите изолирани, част от доброволците на сдружение „Надежда за нас - 2008“ работят и с тях по време на периодичните посещения, като ги включват и като доброволци в дейносттите с по-малките деца. По този начин се създава по-здрава връзка между децата и младежите и условия за една устойчива благоприятна среда, която ще продължи да съществува и след преключването на проекта.

За повече информация и снимков материал:   https://www.facebook.com/decataotvraca

Конкурс за изработка на банер на Сдружение „Надежда за нас-2008“

Повече за Конкурс за изработка на банер на Сдружение „Надежда за нас-2008“ >>

Конкурс за изработка на банер

 на Сдружение „Надежда за нас-2008“ 

 с партньорството на „Маркет Линкс“ ООД

Управителният  съвет на „Надежда  за нас-2008“ реши да обяви  конкурс „През  твоите ОЧИ…. „   за изработка на концепция за ванилов  банер. В конкурса  може  да вземе участие всеки един от вас  и да се включи в изработването му.  За допълнителна информация оттук

 От сърце с ръце и любов

От сърце с ръце и любов

Повече за От сърце с ръце и любов >>

Какво да поднесем на любимите хора за празника на любовта и виното?

… Нещо направено с ръце от сърце или от вашите ръце!

В Мол Пловдив на 13 и 14 ти февруари, от 16 до 20 часа ви очакват автори на уникални ръчни творби и работилници, на които можете сами да подготвите своя сърдечен подарък.

Част от набраните средства ще бъдат дарени за ремонта на сградата за трудова специализация на младежи към ДМСГ „Олга Скобелева“ – гр. Пловдив.

Младежи от дома ще се включат с работилница и ще помагат на всички желаещи да си направят валентинска свещ - фенерче, за да ни е романтично и светло в празничния ден.

Ще имате възможност да се насладите на изделията изработени от сръчните ръце на авторите с много любов и внимание. Както и да се включите в тематичните работилници, които участниците са подготвили, за да може вие или вашето дете да се потопите в процеса на създаване на подаръче - какъв ценен дар за любим човек!

От сърце с ръце и любов!

До скоро, за да сбъднем един чудесен празник, заповядайте!

Информация и контакт: handyday14@gmail.com

Сдружение Надежда за нас  спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Сдружение Надежда за нас спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Повече за Сдружение Надежда за нас спечели конкурса Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България >>

Програмата е част от прилагането на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.  Представители донори на  страните  донори от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия
 С тематична област „Социално включване и овластяване на уязвими групи”
и тематичен   приоритет: „Разширяване на предоставяните услуги за подобряване на благосъстоянието на представители на целевите групи”


Вх. №: BG05/182

 „Проектът  Програма за преодоляване на психо-емоционални дефицити сред децата от домовете на възраст между 7 и 12 години се финансира в рамките на Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г.“

Вид: Малък проект

 Сума по договор: 13972.70 (EUR) 

Описание:

До затварянето или трансформирането им, домовете за деца без родителска грижа трябва да бъдат подпомогнати в търсенето и намирането на различна парадигма за възпитание на изоставените в тях деца. Според участниците в проектите ни най-важното за децата е да ги погалиш, да им кажеш колко са добри, умни и красиви, че направеното от тях е най-прекрасното... и че имат нови приятели, на които съвсем искрено, по детски да кажат: “Колко много те обичам!”. 
Проектът цели да представи полезни знания и умения за интелектуалното, емоционално и физическо развитие на децата в различна, приятна за тях атмосфера, в която да получават много лично внимание от ангажираните по проекта възрастни. Проектът предлага системно посещение на дома от различни хора, поставя мост между децата и тяхната изолирана среда и “външния” свят. Експерти и доброволци ще разработят и проведат 20 интерактивни и спортни занимания, използвайки различни съвременни, атрактивни и практически методи за работа.

Сайтът hopeforus.net  се поддържа безвъмеждно от нашите приятели

© 2010 - 2018, Надежда за нас-2008 е нестопанска организация за социалното подпомагане на деца в неравностойно социално положение – лишени от родителска грижа и от малцинствата.
Сайтът е създаден с подкрепата на Уеб дизайн студио Информано